Contact : T 0113-231972
Hits: 7461

Door de groeiende complexiteit van de elektrische systemen in de auto's van deze tijd is het monteren van een trekhaken met bijbehorende kabelset geen eenvoudige klus meer. Het is een specialisme geworden, waarbij diepgaande kennis over het elektrische systeem van de auto nodig is voor een veilige en juiste werking van de verlichting van zowel de auto als de caravan, fietsendrager , aanhangwagen, boottrailer en paarden trailer . Door de in steeds meer voertuigen toegepaste Can-Bus bekabeling (alle data via 2 data lijnen) is het essentieel dat er een juiste kabelset wordt gemonteerd om de juiste werking en dus storingen en ander ongemak te voorkomen. Voor elk nieuw type voertuig is er een voertuig specifiek kabelset nodig om de juiste werking van de verlichting te garanderen.Bij JLD-Service kunt u terecht voor een juiste montage van trekhaak en kabel set. Bij ons bent u bent u altijd verzekerd van een vakkundig inbouw van trekhaak en kabelset, een goede service en een scherpe prijs.

JLD-Service maakt gebruik van de 3 volgende merken voor om de kwaliteit te garanderen van kabelset en trekhaak.

 
 
 
 
 


Bosal biedt voor bijna elk autotype een geschikte trekhaak. Voor de kleinste compacte auto tot de meest luxueuze SUV.

Bosal levert de onderstaande trekhaken.

AK6

AK4

Ecofit

Standaard bolt-on

Flenssystemem

 

Gelast

 
 
 
 
 
 

Thule (brink) is wereldwijd marktleider in trekhaken met een productie van ruim 1,7 miljoen stuks. En bied voor bijna elke auto een juiste trekhaak en kabelset aan.

Thule levert de onderstaande trekhaken.

vast:

Deze trekhaak zit permanent vast onder de auto en is niet demontabel

BMA-Systeem:

Deze trekaak heeft een afneembare kogel waardoor de trekhaak na gebruik afgenomen kan worden en er nagenoeg niets zichtbaar is.

MX-Systeem:

Deze trekhaak heeft een wegdraaibare kogel waardoor de trekhaak na gebruik weg geklapt kan worden en zodoende de vormgeving van u auto intact blijft.

 

 
 
 
 
 
 
 GDW Group ontwikkeld een zeer uitgebreid programma trekhaken voor de automarkt.

 
 
 
 
 
 

Kabelsets

Het bekende en veelgebruikte 7- polige systeem geeft alle elektrische basisfuncties van de auto door. Wanneer er extra functionaliteiten voor de caravan of trailer nodig zijn zoals constante stroom of achteruitrij verlichting is het 13-polige bedradingsysteem nodig om deze functies door te geven.Hieronder de mogelijk heden afgebeeld

7-Polig

Dit is de standaard stekkerdoos met alle basis functies.

7-polige stekker7-polige stekker doos

 
 
13-polig jaeger

Het Jeager systeem heeft een bajonetbevestiging. Bij het Jaeger systeem zijn alle pennen even dik (3,4 millimeter). Technisch gezien is de 13-polig jaeger beter dan de 13-polig multicon west. Maar hier staat als nadeel tegenover dat Jeager incompatibel is met alle andere systemen.

 
 

13-polig multicon west

Multicon west is compatibel met het oude 7-polige systeem. Een 7-polige stekker past in een 13-polig west stopcontact. Het huis van de stekker dient niet van metaal te zijn want dan kan er kortsluiting ontstaan. en vaak past de 13-polig multicon west stekker ook vaak in een 7-polige stekkerdoos, dit zal af hangen van de vorm van het centrale deel van de 7-polige stekkerdoos. Is deze rond, dan zal een multicon west stekker niet passen, mocht deze echter een rozetvormig vorming hebben in de 7-polige stekkerdoos dan past de 13-polige multicon stekker ook. Er dient goed opgelet te worden bij het aansluiten, er dient niet geforceerd te worden.