jld autoservice autobanden

ZOMERBANDEN

De band vormt het enige contact tussen de auto en de weg. Daarom zijn de banden één van de belangrijkste onderdelen van een auto. Ook al is een band voor de meeste mensen rond en zwart en een noodzakelijk iets om onder de auto te hebben. Een band speelt een cruciale rol bij uw eigen veiligheid en die van anderen. Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. Als specialist op het gebied van banden kan JLD-autoservice u informeren en adviseren over de mogelijkheden. Bovendien heeft u keus uit banden van alle merken.

Waarom terug wisselen naar de zomerbanden?

  • De grip van winterbanden vermindert bij zomerse temperaturen ten opzichte van zomerbanden.
  • Bij hogere temperaturen is de remweg van een winterband op een droog wegdek langer dan van een zomerband. Dit komt door het zachtere rubber van een winterband. Bij 100 km/h staat u 6 meter later stil.
  • In de zomer zijn ook de slijtage en het brandstofverbruik met winterbanden hoger dan met zomerbanden. In de zomer gebruikt u 15% meer brandstof met de winterband.
  • Ook is de wegligging minder als u met winterbanden rijdt bij zomerse temperaturen.
  • Met de zomerband heeft minder geluid productie.

Waarom zomerbanden?

De eigenschappen van rubber zijn afhankelijk van de temperatuur. Iedere rubbersoort heeft een eigen temperatuur waarbij het optimaal presteert. Onder die temperatuur wordt het rubber harder, daarboven wordt het rubber zachter. Bij een te hard of te zacht rubber vermindert de grip en stijgt de slijtage. Bandenfabrikanten gebruiken verschillende soorten rubber voor zomer- en winterbanden. Bij winterse temperaturen is de winterband in het voordeel, bij zomerse temperaturen is de zomerband de beste keuze. Het omslagpunt ligt ongeveer op 7°C

Contineltal
jld-auto-garage-zomer-banden-1

Bron: Continental