jld autoservice onderhoud

AIRCO SERVICE

Auto airconditioning draagt bij aan rijcomfort. Bijna alle auto’s hebben een airco. Naast comfort in de zomer, voorkomt de airco in de winter dat uw ramen beslaan door de drogere lucht uit de airco. U kunt het dus in alle jaargetijden gebruiken.  Dit houdt niet in dat u in de winter in een koude auto moet zitten om met onbeslagen ruiten te kunnen rijden, u kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. Bij veel auto’s wordt de airco al aangezet bij de ontwasemingsfunctie. U regelt dus zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de auto met uw airconditioning.

Advies

Het blijven gebruiken van uw airco in de winter komt de levensduur ten goede. Dit voorkomt lekkages, die een nadelig effect op het milieu hebben. Zorg er daarom voor dat ook als het kwik daalt uw airco regelmatig wordt gebruikt. Autofabrikanten raden aan om de airco van uw auto elke vier jaar opnieuw te laten vullen. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op waardoor de airco minder koele lucht afgeeft. Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent? Neem dan contact op met JLD-autoservice!

Reinigen

Neemt u geurtjes of een muffe lucht waar? De oorzaak kan een vervuild interieurfilter zijn of bacteriën en schimmels die in de luchtkanalen en de verdamper zitten. Als de filters en de verdamper niet regelmatig worden onderhouden, krijgen niet alleen pollen maar ook bacteriën en schimmels een vrij spel. De luchtkwaliteit vermindert en uiteindelijk kan de airco een systeem worden dat uw gezondheid niet ten goede komt. U kunt last krijgen van verkoudheid, keelpijn, een grieperig gevoel, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Mensen met astma kunnen te maken krijgen met verergering van hun klachten. Bij JLD-autoservice kunt u terecht voor het vervangen van uw interieurfilter en reiniging van luchtkanalen en verdamper.

jld auto garage airco service