jld autoservice onderhoud

TREKHAKEN

Door de groeiende complexiteit van de elektrische systemen in de auto’s van deze tijd is het monteren van trekhaken met bijbehorende kabelset geen eenvoudige klus meer. Het is een specialisme geworden, waarbij diepgaande kennis over het elektrische systeem van de auto nodig is voor een veilige en juiste werking van de verlichting van zowel de auto als de caravan, fietsendrager, aanhangwagen, boottrailer en paardentrailer. Door de in steeds meer voertuigen toegepaste Can-Bus bekabeling (alle data via 2 data lijnen) is het essentieel dat de goede kabelset wordt gemonteerd om de juiste werking en dus storingen en ander ongemak te voorkomen. Voor elk nieuw type voertuig is er een voertuig specifieke kabelset nodig de werking van de verlichting te garanderen. Bij JLD-autoservice kunt u terecht voor een correcte montage van trekhaak en kabelset. Bij ons bent u bent u altijd verzekerd van een vakkundige inbouw, een goede service en een scherpe prijs.

Wij maken gebruik van de 3 volgende merken om de kwaliteit te garanderen van kabelset en trekhaak.

 

 

Bosal biedt voor bijna elk autotype een geschikte trekhaak. Voor de kleinste compacte auto tot de meest luxueuze SUV.

 

Thule (brink) is wereldwijd marktleider in trekhaken met een productie van ruim 1,7 miljoen stuks en biedt voor bijna elke auto een juiste trekhaak en kabelset aan. Deze trekhaak zit permanent vast onder de auto en is niet demontabel.

 

BMA-Systeem:

Deze trekhaak heeft een afneembare kogel waardoor de trekhaak na gebruik afgenomen kan worden en er nagenoeg niets zichtbaar is.

MX-Systeem:

Deze trekhaak heeft een wegdraaibare kogel waardoor de trekhaak na gebruik weg geklapt kan worden en zodoende de vormgeving van u auto intact blijft.

GDW Group ontwikkelt een zeer uitgebreid programma.

Kabelsets

Het bekende en veelgebruikte 7- polige systeem geeft alle elektrische basisfuncties van de auto door. Wanneer er extra functionaliteiten voor de caravan of trailer nodig zijn zoals constante stroom of achteruitrijverlichting is het 13-polige bedradingsysteem nodig om deze functies door te geven. Hieronder de mogelijkheden afgebeeld.

 

7-polig: dit is de standaard stekkerdoos met alle basis functies.

7-polig-set

13-polig jaeger: het jeager systeem heeft een bajonetbevestiging.Bij dit systeem zijn alle pennen even dik (3,4 millimeter). Technisch gezien is de 13-polig jaeger beter dan de 13-polig multicon west. Maar hier staat als nadeel tegenover dat jeager incompatibel is met alle andere systemen.

13-polig multicon west: multicon west is compatibel met het oude 7-polige systeem. Een 7-polige stekker past in een 13-polig west stopcontact. Het huis van de stekker dient niet van metaal te zijn want dan kan er kortsluiting ontstaan. Vaak past de 13-polig multicon west stekker ook in een 7-polige stekkerdoos, dit zal afhangen van de vorm van het centrale deel van de 7-polige stekkerdoos. Is deze rond, dan zal een multicon west stekker niet passen, mocht deze echter rozetvormig zijn in de 7-polige stekkerdoos dan past de 13-polige multicon stekker ook. Er dient goed opgelet te worden bij het aansluiten, er dient niet geforceerd te worden.